dimecres, 26 de desembre del 2018

Acord perquè la innovació d'Escola Nova 21 arribi a totes les escoles i instituts

La Generalitat assumirà la renovació de les aules com a política pública.

El Departament d'Educació vol que les noves metodologies a l'aula s'estenguin a totes les escoles i instituts públics i concertats del país. La Generalitat es fa seu i vol liderar el moviment de renovació pedagògica Escola Nova 21 i incorporar-lo a la resta de xarxes pedagògiques que hi ha.

Per això, el Departament d'Educació i el món local -l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya- acaben de presentar un acord perquè la innovació pedagògica arribi a tots els racons del país.


Es marquen un termini de 10 anys, i, a falta encara de pressupost, Educació assegura que hi haurà una dotació important per a la formació de mestres.

La Generalitat, doncs, agafa el relleu d'Escola Nova 21, una de les aliances pedagògiques per transformar i actualitzar el sistema educatiu. Va néixer el 2016. En dos anys ha arribat a uns 500 centres, de les gairebé 3.000 escoles i instituts, tant públics com concertats. També al Sant Miquel!!!

En aquest intercanvi de coneixement i metodologies innovadores ha implicat més de 17.000 docents i gairebé 230.000 alumnes. Són gairebé una quarta part de l'alumnat, des d'infantil fins a l'ESO.

Amb la decisió del departament, aquesta iniciativa -impulsada pel centre Unesco Catalunya, la Fundació Bofill i la Diputació de Barcelona- esdevé política pública.

Això vol dir que el Departament d'Educació en liderarà l'expansió. Ara hi ha una seixantena de xarxes de treball cooperatiu entre escoles, i es vol que s'escampin per tot el territori, juntament amb altres xarxes que ja existeixen.

Durant un any i mig, Escola Nova 21 treballarà amb el departament per fer el traspàs.

Font: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

dilluns, 3 de desembre del 2018

Contes a la biblioteca

El proper dimarts 4 de desembre a les 16.30 hores a la Biblioteca, sessió de contes per als infants i les famílies de P3, P4 i P5. La narradora Sherezade Bardagí ens explicarà amb ombres xinesques "Allà on viuen els monstres" de Maurice Sendak.

A la biblioteca disposem d'aquesta obra, la més coneguda de l'autor i dibuixant nordamericà, però també d'altres: "La cuina de nit" i "Tirolí Pirolí Pop! i contes il·lustrats per ell com "L'amiga del petit ós" i "Un petó per al petit ós".